۱۰۵ بازديد
علل دزدی دانش آموزان و طرز برخورد با آن
ماری مونتسوری گفته است: «کودک پدر آدم بزرگسال است. کودکان بر اساس نوع رفتاری که ما با آنها می کنیم، می آموزند که هستند و چه ویژگی هایی دارند.» با مطالعه و بررسی ویژگی ها و علائم رفتاری دانش آموزانی که دست به دزدی می زنند و نحوه ی برخورد معلم با این قبیل کودکان در مدارس، می توان کمک زیادی در رفع این مشکل نمود. نشانه ها و ویژگی ها : اشیا دیگران را بر می دارد و پنهان می کند. چیز هایی را می دزدد که حتی به آنها احتیاجی ندارد. دزدی و عمل خلاف خود را انکار می کند. در امتحانات تقلب می کند . به حقوق دیگران احترامی نمی گذارد . دوست دارد دیگران کارها را برایش انجام دهند . دروغ می گوید .
علل پیدایش : در خانواده احساس امنیت و اعتماد وجود نداشته است . از توجه و محبت کافی برخوردار نشده است . والدین و اطرافیان نسبت به او رفتار خشنی داشته اند . در خانواده ی فقیری بزرگ و تربیت شده که در آن به اندازه ی کافی وسایل و امکانات وجود نداشته است . والدین نادرست و دزد بوده اند . کنترل و نظارت کافی در رفتار کودک به عمل نیامده است .
نحوه ی برخورد معلم : کودک در کلاس در معرض دید معلم قرار گیرد . داستانهای آموزنده از کار زشت دزدی در کلاس بیان کنید . وسایل و ابزاری که کودک را وسوسه می کند از دسترسش دور نگه دارید . مشکل او را آشکار نسازید . هنگام صحبت با او از کلمات «دزدی» و «دروغگویی» استفاده نکنید.

چرا بچه ها دزدی می کنند؟

اگر کودک شما دزدی می کند، باید قبل از برنامه ریزی برای مقابله با این رفتار، انگیزه آن را مشخص کنید. معمولا کودکان به چند دلیل دست به این کار می زنند.

عدم آگاهی و درک

معمولا بچه های پیش دبستانی وسایل دیگران را بر می دارند. در این سن، آنها درک روشنی از تأثیر سرقت بر دیگران و مضر بودن آن ندارند.

آنها همچنین ممکن است چیزی را از فروشگاه بردارند به این دلیل که اقتصاد را نمی فهمند. مفهوم خرید برای آنها معنایی ندارد.

دقیقا همین سن زمان خوبی برای شروع آموزش همدلی و اینکه چرا سرقت اشتباه است، خواهد بود. به کودک خود آموزش دهید به حق مالکیت دیگران احترام بگذارد.

دزدی کودکان

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.